USPAVANA ZEMLJA PROBUĐENA U PAKLENOM OGNJU: Rusi hitno evakuišu sela u Sibiru - kolevci leda i snega! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2021, 17:54

"USPAVANA ZEMLJA" PROBUĐENA U PAKLENOM OGNJU: Rusi hitno evakuišu sela u Sibiru - kolevci leda i snega! (VIDEO)

Ljudi ne pamte da je ovako ranije bilo

Ruske vlasti počele su danas da evakuišu žitelje dva sela u Sibiru, regionu gde trenutno bukti 155 aktivnih šumskih požara.

Požar ugrožava nekoliko sela na severoistoku Jakutije, a borbu sa vatrenom stihijom vodi 3.600 vatrogasaca. Lokalne vlasti evakuišu meštane sela Kalvica i Karjalah u druge naseljene oblasti.

U požaru je juče uništena 31 kuća i osam objekata u selu Bjas-Kuel, a evakuisano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je oko 400 stanovnika, rekli su zvaničnici, prenosi AP.

U Rusiji se poslednjih godina beleže rekordno visoke temperature za koje mnogi naučnici smatraju da su rezultat klimatskih promena.

Sibir, nosi ime koje dolazi iz tatarskog jezika i znači "uspavana zemlja", verovatno zbog klime koja je hiljadama godina tamo vladala u uslovima dugih i hladnih zima. Sada je ta "uspavana zemlja" probuđena u nezamislivim pustošećim požarima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.