USKORO U SERIJSKOJ PROIZVODNJI: Novi kratki Kalašnjikov automat (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 22:42

USKORO U SERIJSKOJ PROIZVODNJI: Novi kratki "Kalašnjikov" automat (FOTO)

Prilikom izvođenja konstruktorskih radova, za osnovu je uzet serijski proizveden automat "Vitez-SN"

U Rusiji su završena državna testiranja nove automatske puške "kalašnjikov" u okviru konstruktorskog rada "Vitez-MO", saopštila je pres-služba istoimenog koncerna.

Međuresorska komisija saopštila je da je oružje pogodno za serijsku proizvodnju i preporučila da mu se dodeli naziv "automat Kalašnjikov PPK-20 kalibra devet milimetara", kako bi ovekovečilo sećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na konstruktora Viktora Mihajloviča Kalašnjikova.

.

Na automatu je značajno poboljšana ergonomija kako samog oružja, tako i opreme povezane na njega, a takođe je povećana pouzdanost. Osim toga, oružje je dobilo prigušivač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.