URNEBESNI JELOVNICI - PREPELIČJA JAJA, KOBASICE, SLADOLED: Iznenadićete se kad vidite ŠTA jede Putin, a tek KOJE je omiljeno jelo Trampa i Merkelove

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 07:21

URNEBESNI JELOVNICI - PREPELIČJA JAJA, KOBASICE, SLADOLED: Iznenadićete se kad vidite ŠTA jede Putin, a tek KOJE je omiljeno jelo Trampa i Merkelove

Često viđamo svetske moćnike kako uživaju u gala večerama u najskupljim restoranima i na važnim prijemima.

Pitamo se da li se uvek tako hrane i kada uopšte stignu da jedu s obzirom na pretrpan raspored i svakodnevne obaveze.

Ono što je dospelo u javnost, jeste način ishrane predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa, kao i nemačke kancelarke Angele Merkel i premijera Španije Pedra Sančeza.

Ruski lider >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veoma vodi računa šta jede, pa svetski mediji pišu da uživa u ruskoj ishrani i ne haje previše za internacionalne specijalitete.

Ruska ishrana zasniva se na čorbama, supama, kuvanim jelima od skromnih sastojaka, jedu dosta zdravih namirnica kao što su turšija i beli luk. Cvekla i krompir, odlični izvori gvožđa i vitamina C, praktično su nezaobilazni u ruskoj dijeti.

Putin obožava žitarice i med, najčešće doručkuje ovsenu kašu, ili heljdinu, uz dodatak prosa i altajskog meda. Redovno jede i omlet s mladim sirom, a voli i prepeličja jaja.

Uvek bira više povrće od voća, interesantno je da čak bira i sokove od povrća koji su prava vitaminska bomba. Redovno jede paradajz,  potom krastavac, a uvek bi dao prednost ribi u odnosu na meso. Slatkiše ne preferira, ali sladoledu ne može da odoli.

Putin najčešće ne ruča,jer nema vremena, pa večera lagano uz mlečne proizvode, naročito kefir koji mu je omiljeni kiselomlečni proizvod u Rusiji.

Za razliku od Putina, Donald Tramp u svojoj 74. godini ostaje vatreni pobornik "brze hrane", a njegova ishrana je zasnovana na hamburgerima i sendivičima s jajima i sirom, slanini i sosevima, prženim krilcima s pomfritom, pici, hladnim napicima i pecivima.

Tramp ne pije alkohol, a voli koka-kolu lajt s kofeinom i čokoladne šejkove. U mladosti se bavio bejzbolom i fudbalom, a sada vodi sedentarni način života. Svi ovi faktori povećavaju rizik od pojave hiperholesterolemije i kardiovaskularnih bolesti.

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump)

Nemačka kancelarka Angela Merkel u svojoj 66. godini voli skijanje i šetnje, mada se ne bavi redovno sportom.

Merkelova je odana nemačkoj kuhinji – kobasicama sa umakom i pireom, fondu od sira i pivu, a za večeru najviše voli povrće.

Premijer Španije je u veoma dobroj formi u svojoj 49. godini. Pedro Sančez se pridržava izbalansirane mediteranske ishrane, pa je u njegovoj ishrani zastupljeno mnogo zeleniša, salate, mesa i grilovane ribe.

Njegov doručak je obilan, a uz to pije mnogo vode, dok od alkohola voli penušavo ili crveno vino. Sančez se takođe bavi sportom tri puta nedeljno, kombinujući trening snage s trčanjem i biciklizmom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.