UPRAVO NA SNAGU STUPILE KOVID PROPUSNICE: U svim ugostiteljskom objektima bez njih NE MOŽETE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 22:12

UPRAVO NA SNAGU STUPILE KOVID PROPUSNICE: U svim ugostiteljskom objektima bez njih NE MOŽETE

Od ovog momnenta za boravak u ugostiteljskim objektima biće vam neophodna "kovid propusnica".

Ovim dokumentom dokazujete da ste primili vakcinu protiv kovida, da ste preležali virus, ili da imate negativan rezultat PCR ili antigenskog testa. U konsultaciji sa Kriznim štabom za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, Vlada je usvojila predlog uvođenja kovid propusnica.

Kovid propusnice, za sada važe samo u ugostiteljskim objektima od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 22 časa, a da li će se ovakav vid mere proširiti i na ostale zatvorene objekte i biti neophodne celodnevno, videćemo u nekom narednom periodu. U ovom trenutku važno je da od 22 časa svi ugostitelji budu u pripravnosti jer od ponedeljka slede i novčane kazne.

Inspekcijski organi na čelu sa komunalnom milicijom i komunalnim inspektorima, kontolisaće ugostiteljske objekte, a za one koji ne budu poštovali ovu odluku sledi novčana kazna, ali od ponedeljka. Kako je najavljeno, na terenu će biti oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji. Ipak, veliku odgovornost snosiće i kovid redari kojii će biti zaduženi za proveru gostiju, da li imaju sertifikat da ostanu u objektu posle22 časa ili će morati da odu.

Ovim dokumentom dokazujete da ste zaštićeni od korona virusa i to na tri načina, da ste primili vakcinu protiv kovid, da ste preležali virus, Ili da imate negativ rezultat PCR ili antigenski test za korona virus.

To znači da će kovid propusnicu imati svi koji u ugostiteljskom objektu prilože odštampanu ili digitalnu potvrdu o vakciinaciji ukoliko od primanja druge doze vakcine nije prošlo više od 210 dana. Naravno, oni koji imaju odštampanu iili elektronsku potvrdu da su primili treću dozu vakcine svakako imaju kovid propusnicu.

Takođe, kovid propusnicu imaju svi koji imaju odštampanu ili digitalnu potvrdu da su preležali koronu u prethodnih sedam meseci.

Validna propusnica je potvrda druge, odnosno treće doze koja nije starija od 210 dana (7 meseci), negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrda o preležanom koronavirusu u poslednjih 210 dana (7meseci).

Koliko će iznositi kazne za pravna i fizička lica koja ne budu sprovodila pomenute odluke:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.