UPRAVNIK NARODNE BIBLIOTEKE SRBIJE: Zgrada će biti zatvorena dok ne bude završena istraga

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPRAVNIK NARODNE BIBLIOTEKE SRBIJE: Zgrada će biti zatvorena dok ne bude završena istraga

Treba da utvrdi kako je došlo do toga da dvojica radnika firme "Empex" 24. avgusta izgube živote tokom rutinske kontrole

Narodna biblioteka Srbije neće raditi sve dok ne bude završena istraga tragične pogibije dvojice radnika usled curenja gasa u toj ustanovi kulture i dok se ne utvrdi stanje protivpožarnog sistema.

Pročitajte i:

Upravnik Narodne biblioteke Lasko Blašković rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je Centar za ekotoksikologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gradskog zavoda za javno zdravlje uvrdio da je koncentracija ugljen-dioksida i u korisničkom i u administrativnom delu u dozvoljenim vrednostima.

Ipak i korisnički i administrativni deo ostaju zatvoreni dok se ne proveri stanje protivpožarnog sistema.

Upravnik nacionalne biblioteke je objasnio i da dok traje istraga ne mogu da iznose knjige iz depoa.

Istraga treba da utvrdi kako je došlo do toga da dvojica radnika firme "Empex" 24. avgusta izgube živote tokom rutinske kontrole, a Blašković, kao ni ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nisu želeli da prejudiciraju kada će biblioteka moći da otvori svoja vrata korisnicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.