UPOZORENJE SVIM GRAĐANIMA SRBIJE! Taksisti vas SVAKODNEVNO KRADU! Nikako ne pristajte na vožnju ako vam OVO IZGOVORE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE SVIM GRAĐANIMA SRBIJE! Taksisti vas SVAKODNEVNO KRADU! Nikako ne pristajte na vožnju ako vam OVO IZGOVORE!

Gužve i kolaps na ulicama Beograda prouzrokovale su i pojačan rad taksista u srpskoj prestonici, a uporedo sa tim isplivala je na površinu i sva njihova bahatost i bezobrazluk.

Našem portalu javila se čitateljka vidno nezadovoljna ponašanjem taksiste Ona je, kako kaže, doživela veliku neprijatnost jer ju je taksi vozač umalo pokrao.

- To je bio užas! Ušla sam u taksi kod TC Ušće i rekla da me odveze do Zelenog venca. Taksi vozač mi je odgovorio da to košta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hiljadu dinara i da mogu slobodno da izađem napolje ako mi se to ne sviđa! Bruka! Valjda treba taksimetar prvo da uključi, pa tek onda da mi naplatu vožnju u zavisnosti od kilometraže i vremena, a on je hteo napamet to da uradi i da me opljačka - objašnjava veoma uznemirena čitateljka.

Istu neprijatnost je, kako kaže, doživeo i klijent koji je u taksi ušao nakon nje.

- Bila su dva automobila, a jedan od njih je bio sivi mercedes. Odmah sam ga prijavila komunalnoj policiji - ističe čitateljka i dodaje da svi sugrađani koji dožive ovakve i slične neprijatnosti odmah mogu komunalnoj policiji prijaviti slučaj, a sve što je potrebno jeste da, uz prijavu, reći koja je marka taksi automobila i broj registarskih tablica.

Iz jednog taksi udruženja za naš portal je objašnjeno da je taksistima takvo ponašanje strogo zabranjeno, ali da su uvek mogući izolovani incidenti.

- Kada nas stranka pozove da "naruči" taksi vozilo i da kaže dokle želi da se doveze, mi možemo okvirno da kažemo koliko će to koštati, ali nijedan taksista ne bi smeo napamet da naplaćuje klijentima vožnju, bez uključivanja taksimetra - kažu iz ovog udruženja.

Dodaju da su upoznati sa slučajem bahatih taksista.

- Pazite, svaki registrovani taksi vozač mora da bude član nekog taksi udruženja. Kada je taksista sam na terenu, on, u principu, može da radi šta hoće, ali zato svaki nezadovoljan klijent može da prijavi takvo ponašanje taksiste nama ili komunalnoj policiji, i mi ćemo postupati po prijavi. Ako je prijava opravdana, taksista će svakako biti sankcionisan - zaključuju iz taksi udruženja.

Apelujemo na sve građane koji uvide ovakvo ili slično ponašanje taksista da odmah prijave Komunalnoj policiji, jer se samo na taj način može stati na put bahatom ponašanju taksi vozača.

APOKALIPTIČNE SCENE U RUSIJI: Sumnjalo se da se meteorit zakačio za vrh vulkana i srušio u reku, a onda je otkriveno da se radi o KLIZIŠTU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.