UPOZNAJTE NAJBOLJI TENK NA SVETU: Ruska gvozdena zver nema konkurenciju, svi žele da ga kupe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 13:14

UPOZNAJTE NAJBOLJI TENK NA SVETU: Ruska gvozdena zver nema konkurenciju, svi žele da ga kupe (VIDEO)

Opremljen je moćnim naoružanjem, savremenim sistemom za upravljanje vatrom, kao i pouzdanom oklopnom zaštitom

Ruski tenk T-90S je komercijalno najuspešniji glavni borbeni tenk na svetu, saopštila je pres-služba koncerna "Uralvagonzavod" (UVZ - deo državne korporacije "Rosteh") koji je proizveo tenk, prenose ruski mediji.

- Danas je tenk T-90S komercijalno najuspešniji tenk na svetskom tržištu – broj izvezenih  vozila, uključujući komplete za licenciranu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvodnju, meri se u hiljadama - saopšteno je iz koncerna UVZ tokom Međunarodne izložbe naoružanja i vojne tehnike "Mileks 2021" u Minsku.

Kako su istakli, proizvodnja tenkova T-90 najnovijih modifikacija odvija se paralelno sa modernizacijom tih mašina, kao i tenkova T-72 kako za Oružane snage Rusije, tako i za strane kupce.

- Modernizacija uključuje poboljšanje sistema za upravljanje vatrom, povećanje otpornosti donjeg dela na mine, objedinjavanje šasije i motora sa tenkom T-90 i jačanje oklopne zaštite tenka. Takva dorada omogućava da se znatno poveća potencijal vozila i da bude u skladu sa savremenim zahtevima za tenk - navodi pres-služba koncerna.

Takođe dodaju da je tenk T-90S još jedan korak u razvoju proizvodnje tenkova u Rusiji, uzimajući u obzir da je "modernizacija uticala na čitav kompleks karakteristika T-90S i omogućila je da se značajno povećaju njegove borbene i operativne sposobnosti".  Ovaj tenk sa oznakom T-90M počeo je da se isporučuje ruskoj vojsci.

Kako je precizirano, tenk poslednje generacije iz serije T-90 samouvereno nadmašuje svoje prethodnike po glavnim pokazateljima koji određuju borbenu efikasnost.

- To su, pre svega, povećane mogućnosti uništavanja, visoka zaštićenost od većine protivtenkovskog oružja, poboljšana mobilnost... Zbog toga je izvozni potencijal tenka T-90S prilično visok. Niz zemalja pokazuje značajno interesovanje za tu mašinu - saopšteno je iz UVZ.

Tenk T-90S naoružan je moćnim naoružanjem, savremenim sistemom za upravljanje vatrom, pouzdanom oklopnom zaštitom. Predviđen je za borbe u bilo koje doba dana u različitim prirodno-klimatskim uslovima sa tenkovima, samohodnim oruđima i drugim oklopnim vozilima.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.