UPOZNAJTE LORANA SIMONSA, BELGIJSKO ČUDO OD DETETA: Sa deset godina završava studije elektrotehnike (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZNAJTE LORANA SIMONSA, BELGIJSKO ČUDO OD DETETA: Sa deset godina završava studije elektrotehnike (VIDEO)

Lorana zanima biotehnologija, posebno umetni organi.

Loran Simons, 10-godišnje belgijsko čudo od deteta koji je studirao elektrotehniku, želi nastaviti studije u Izraelu, objavio je izraelski ambasador u Briselu.

- Ovaj mali belgijski genije želi studirati na nekom izraelskom univerzitetu i promeniti svet. Koji univerzitet će pobediti - napisao je na Twitteru ambasador Emanuel Nahšon.

The young Belgian prodigy Laurent Simons is 9 years old . He is finishing >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << his graduate degree and wants to continue his studies in Israel ! This boy is uniquely gifted in science and it would be wonderful to have him as a student in one of our prestigious universities 🇮🇱 pic.twitter.com/JghJZwnpjt

— Emmanuel Nahshon (@EmmanuelNahshon) February 5, 2020

Loran ima koeficijent inteligencije 145 i školu u Belgiji završio je u leto 2018.

Studiranje je prekinuo krajem 2019. malo pre nego što je trebalo da diplomira na elektrotehničkom fakultetu u Ajndhovenu i to zbog spora s upravom univerziteta na jugoistoku Holandije.

Odluku o prekidu studija doneli su roditelji, rekao je Loranov otac Aleksandar Simons.

Prema univerzitetu, roditelji su želeli da Loran završne ispite položi krajem decembra, pre 10. rođendana. No, univerzitet je smatrao da je to nemoguće i da bi, po rasporedu studiranja, mogao diplomirati sredinom 2020.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.