UOČI REGIONALNIH IZBORA: Teroristički napad u hotelu za vreme sastanka zvaničnika, broj mrtvih DVOCIFREN! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČI REGIONALNIH IZBORA: Teroristički napad u hotelu za vreme sastanka zvaničnika, broj mrtvih DVOCIFREN! (FOTO)

Napad je izveden u jednom hotelu u vreme sastanka somalijskih regionalnih zvaničnika koji su diskutovali o predstojećim lokalnim izborima.

Somalijske snage bezbednosti završile su operaciju kojom je okončan napad koji je ekstremna islamistička organizacija Al Šabab izvela tokom noći na hotel u južnom lučkom gradu Kismajuu, pri čemu je ubijeno najmanje 12 ljudi.

- Operacija je završena. Koliko mi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za sada znamo, 13 osoba je ubijeno. Mnogo ljudi je spaseno. Ubijena su četiri napadača - kazao je somalijski policijski zvaničnik major Mohamed Abdi.

VISIT WEBSITE Somalia security forces end al-Shabab hotel siege; 13 dead https://t.co/WQI6itHVrD AMERISLAMUNDERWAY pic.twitter.com/Kz7ZGJ5DGB

— jim@njslea (@njslea) July 13, 2019

Pripadnici Al Šababa, povezanog sa Al Kaidom, upali su u hotel nakon eksplozije automobila bombe ispred tog hotela u kojem se održavao skup lokalnih starešina i poslanika, uoči regionalnih izbora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.