UNUTARBLOKOVSKE POVRŠINE PO MERI GRAĐANA: Opština Zemun brine o svojim sugrađanima! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNUTARBLOKOVSKE POVRŠINE PO MERI GRAĐANA: Opština Zemun brine o svojim sugrađanima! (FOTO)

Nekada devastirani urbani džep u Karađorđevoj br. 1 sada će biti oplemenjen novim sadržajima.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić obišao je 13. novembra radove na uređenju unutarblokovske površine koja se nalazi na početku Karađorđeve ulice.

'- Usvajanjem Zakona o glavnom gradu, promenom Statuta Grada Beograda, prilagođavanjem i usvajanjem opštinskih statuta danas smo u prilici da našim komšijama izađemo u susret. Tokom leta vredno smo radili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pripremali za uređenje sve ono što nam zakon sada omogućuje, a to su, između ostalog, lepša i uređenija dvorišta i zgrade. Opštinske službe su evidentirale devastirane površine unutar blokova zgrada na teritoriji Gradske opštine Zemun. Sve te površine nesporno se nalaze u javnoj svojini Grada Beograda, pa će se tako, prema prioritetima već početkom naredne godine započeti sa radovima i u Galenici, Zemun Polju i Batajnici. To će ubuduće biti sređene zelene površine sa svim pratećim sadržajima - kaže predsednik Dejan Matić, uz napomenu da zahvaljujući politici ravnomernog razvoja svih delova Zemuna rezultati su vidljivi u svim sferama, počev od saniranja udarnih rupa na putevima, preko asfaltiranja ulica u svim delovima Opštine i uređenja fasada, pa do realizacije velikih investicija kakvi su infrastrukturni radovi na uvođenju vodovoda i kanalizacije i pristana za međunarodne kruzere na Dunavu.

Zadovoljstvo što će dobiti uređenu unutarblokovsku površinu nisu krili ni stanari okolnih zgrada koji kažu da je prošlo dosta vremena da ih se neko seti i omogući im kvalitetnije životne uslove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.