UNS: Pink grubo prekršio zakon otkrivanjem identiteta deteta

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2020, 12:26

UNS: Pink grubo prekršio zakon otkrivanjem identiteta deteta

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je jer su u emisiji Hit tvit na televiziji Pink otkriveni podaci maloletnog deteta i pozvalo Regulatorno telo za elektronske medije da hitno reaguje zato što su grubo prekršeni Zakon o javnom informisanju i medijima, Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga i novinarski kodeks.

U emisiji na televiziji Pink u kojoj je gostovao predsednik Srbije, prikazan je snimak na kojem se čuje ispitivanje deteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje je policija privela zbog napada na Skupštinu Srbije, njegovo ime i mesto u kojem živi, pa i njegov glas, a jedino je lice deteta zaštićeno.

Voditeljka i jedna od autora emisije Hit tvit Verica Bradić, rekla je za UNS da ne vidi ništa sporno u prikazivanju tog snimka i da je on upravo pokazatelj ko učestvuje u demonstracijama.

"Svi lični podaci na snimku su prikriveni. Dete je reklo odakle je i kako se zove", kaže Bradićeva.

Na pitanje na koji način je televizija Pink došla do snimka Bradićeva je rekla da će "morati da pita saradnike" kako su ga dobili.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pink objavio podatke maloletnika koji je učestvovao u protestu, reagovali UNS i članica REM-a

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje jer su u emisiji Hit tvit na televiziji Pink otkriveni podaci maloletnog deteta i poziva Regulatorno telo za elektronske medije da hitno reaguje zato što su grubo prekršeni Zakon o javnom informisanju i medijima, Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.