UNS: Hitno otkriti napadače na novinarku Vijesti

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Hitno otkriti napadače na novinarku "Vijesti"

Beograd -- Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je ranjavanje novinarke podgoričkih "Vijesti" Olivere Lakić ispred njenog stana u Podgorici.

UNS traži da se napadači hitno otkriju i kazne.

Novinarka Olivera Lakić ima prostrelnu ranu desne potkolenice i njen život nije ugrožen.

UNS je saopštio da se večeras dvadesetak koleginica i kolega iz njene redakcije okupilo ispred Kliničkog centra u Podgorici, a sa njima je i predsednik Udruženja novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore Goran Ćetković.

On je rekao UNS-u da je to nije prvi fizički napad na Oliveru Lakić.

"Koleginica već više godina dobija prijetnje, jednom je izudarana ispred ulaza u zgradu u kojoj živi. Sada su je na tom istom mestu upucali u nogu, što je jasno upozorenje, možda i poslednje za Oliveru Lakić. Treba li da je ubiju kako bi konačno neko reagovao i zaštitio koleginicu Lakić, ali i sve druge novinare koji neće da prećute koliko je kriminal snažno zagrlio Crnu Goru", rekao je Ćetković.

Kako se navodi u saopštenju, UNS očekuje da napadači i nalogodavac tog zločina hitno budu otkriveni i procesuirani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.