UNA (8) POSTALA JE SIMBOL LITIJA U CRNOJ GORI: Njene reči RAZNEŽILE su sva srca

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 16:27

UNA (8) POSTALA JE SIMBOL LITIJA U CRNOJ GORI: Njene reči RAZNEŽILE su sva srca

Spremna je kao zapeta puška i sigurno će biti u prvim redovima.

Osmogodišnja devojčica Una Rajović, koja je postala jedna od junakinja litija u Crnoj Gori svoj krsni hod sa sestrom i roditeljima nastaviće nakon molebana u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja ulicama Podgorice.

- Ocu Mateju je potvrdila da ide na litiju rečima "Moram pomoći mitropolitu Amfilohiju, napadaju ga stalno, poručila je Una" - rekao je njen otac Petar.

Kao i svake nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, širom Crne Gore se narod okuplja četvrtkom i nedeljom i molitvenim hodom izražava bunt.

Podsećanja radi, Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u regionu. Podrška stiže iz svih krajeva sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.