UN spremaju OZBILJNU AKCIJU: Ponašanje Severne Koreje NEPRIHVATLJIVO - DOSTA JE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN spremaju OZBILJNU AKCIJU: Ponašanje Severne Koreje NEPRIHVATLJIVO - DOSTA JE!

Nešto ozbiljno će morati da se dogodi nakon lansiranja rakete preko Japana

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli ocenila je danas da je najnovije lansiranje rakete Severne Koreje, koja je preletela Japan, "apsolutno neprihvatljivo i neodgovorno", te je pozvala Savet bezbednosti UN da sada mora da preduzme ozbiljnu akciju.

Hejli je novinarima kazala da je Severna Koreja prekršila sve rezolucije Saveta bezbednosti UN i zato mislim da "nešto ozbiljno mora da se dogodi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Što je dosta, dosta je - rekla je Hejli, koja se nada da će Kina i Rusija nastaviti da sarađuju sa ostalim članicama Saveta bezbednosti UN kada se budu sastale kasnije danas, kako bi razgovarale o nuklearnim i raketnim programima Severne Koreje, preneo je Rojters.

Severna Koreja ispalila je raketu koja je preletela preko severnog Japana i pala u vode Tihog okeana kod ostrva Hokaido, saopštile su Južna Koreja i Japan.

Kim Jong Un launches new North Korean missile which flies over panicked Japan and crashes into the Pacific Ocean https://t.co/FcqnOLWEz3

— Daily Mail Online (@MailOnline) August 28, 2017

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Rojters, koji podseća da je poslednji put 2009. godine projektil koji je ispalila Severna Koreja preletao Japan.

Japanska televizija NHK javila je da se raketa raspala na tri dela i pala u vode kod ostrva Hokaido.

North Korea's missile lands off Japan's east #nhk_world_news https://t.co/d7Ng7tuheU

— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) August 29, 2017

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.