UN: Zabrana ulaska u luke za četiri broda iz S. Koreje

Izvor: B92, 10.Okt.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Zabrana ulaska u luke za četiri broda iz S. Koreje

Njujork -- Ujedinje nacije su uvele globalnu zabranu uplovljavanja u luke za četiri broda Severne Koreje, za koje je utvrđeno da krše sankcije.

To je saopštio  zvaničnik svetske organizacije Hju Grifits.

"Postoje četiri broda koje je Komitet označio. Ta oznaka ne znači zamrzavanje imovine ili zabranu putovanja. Ali je zabrana za luke", rekao je Grifits, koji je koordinator Komiteta eksperata koji prati primenu sankcija Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje.

Kako je naveo, otkriveno je da ovi brodovi "prevoze zabranjenu robu", prenosi AFP.

On je ocenio da je Komitet reagovao "brzo i odlučno".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: Zabrana ulaska u luke za četiri broda Severne Koreje

Izvor: Blic, 10.Okt.2017

Ujedinje nacije su uvele globalnu zabranu uplovljavanja u luke za četiri broda Severne Koreje, za koje je utvrđeno da krše sankcije, saopštio je zvaničnik svetske organizacije Hju Grifits...- Postoje četiri broda koje je Komitet označio. Ta oznaka ne znači zamrzavanje imovine ili zabranu putovanja....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.