UN POZIVA NA STALNE SPASILAČKE OPERACIJE: Migranti gube živote, očekuje se znatno veći broj ŽRTAVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN POZIVA NA STALNE SPASILAČKE OPERACIJE: Migranti gube živote, očekuje se znatno veći broj ŽRTAVA!

Veliko upozorenje

Nekoliko visokih zvaničnika UN založilo se za preduzimanje stalnih spasilačkih operacija u Sredozemlju nakon što je poginulo više desetina lica kada se prevrnuo brod sa migrantima.

Brod sa oko 400 migranata prevrnuo se kod obala Libije, a do sada je spaseno oko 150 ljudi. Očekuje se da će broj žrtava biti veći, javlja Sinhua.

Prema proceni Agencije UN za izbeglice (UNHCR), oko 150 ljudi nastradalo je u ovom brodolomu, što je najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tragedija u Sredozemnom moru ove godine. Sve žrtve su žene, a među su spasenima su samo dve devojčice, rekao je jedan preživeli iz Eritreje.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres rekao je da je užasnut ovom tragedijom i založio se za bezbedne i legalne rute za migrante. Prema podacima UNHCR-a, pre nesreće koja se dogodila 25. jula, od početka godine nastradala su 423 migranta u pokušaju da pređu Sredozemno more i dokopaju se Italije.

Očekuje se da će nakon ovog poslednjeg incidenta broj žrtava premašiti 600.

BONUS VIDEO: IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.