UMRLA JOJ BEBA U STOMAKU: Završena interna kontrola u novopazarskoj bolnici

Izvor: Kurir, 27.Feb.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMRLA JOJ BEBA U STOMAKU: Završena interna kontrola u novopazarskoj bolnici

Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju negirali su navode bračnog para Hazirović

NOVI PAZAR - Republička zdravstvena inspekcija danas je preuzela rezultate interne kontrole Opšte bolnice u Novom Pazaru povodom tužbe bračnog para Hazirović, izjavio je direktor bolnice Mirsad Đerlek.

Supružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara podneli su prošle nedelje krivične prijave protiv dvoje doktora, okrivivši ih da su neznanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i nepreduzimanjem potrebnih mera doprineli da izgube bebu, lišili ih potomstva, a Lidiju "doveli do ivice smrti".

Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju novopazarske Opšte bolnice, kao i nekoliko lekara sa drugih odeljenja, negirali su navode Hazirovića, a medije optužili za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv medicinskih radnika.

Direktor Bolnice Mirsad Đerlek je novopazarskom Sto plus radiju rekao da će inspekcija sutra analizirati dokumentaciju i doneti odluku u vezi sa tim slučajem.

"Ukoliko iz rezultata interne kontrole ne bude mogla da donese odluku, Republička inspekcija će zatražiti ekspertizu stručnjaka iz nekoliko centara u Srbiji", rekao je Đerlek.Ministarka zdravlja u ostavci Slavica Đukić Dejanović rekla je prošle nedelje da se "inspekcijske službe moraju izjasniti da li je bilo propusta" u Novom Pazaru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.