UMALO NOVI POKOLJ! Na glavnom aerodromu u Šri Lanki pronađena RAZORNA BOMBA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMALO NOVI POKOLJ! Na glavnom aerodromu u Šri Lanki pronađena RAZORNA BOMBA!

Nekoliko sati nakon serije eksplozija u Šri Lanki, policija je pronašla bombu na glavnom aerodromu u toj zemlji, prenosi britanski "Metro".

Bomba je otkrivena prilikom rutinske kontrole aerodroma i uništena na bezbedan način.

- Otkrivena je plastična cev koja je bila dugačka šest stopa i koja sadrži eksploziv - rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Gihan Seneviratne.

Aerodrom je bio zatvoren za saobraćaj nakon saznanja da je uređaj detoniran, javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalni mediji.

U bombaškim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki poginulo je više od 200 ljudi, dok je 450 ranjeno, saopštili su zvaničnici.

Prvih šest eksplozija desilo se gotovo istovremeno u nedelju ujutro. Napadnuta su tri luksuzna hotela i jedna crkva u glavnom gradu, Kolombu, dok su još dve crkve bile ciljane u drugim delovima zemlje za vreme uskršnje službe, saopštila je policija Šri Lanke.

Nekoliko sati kasnije, najmanje dvoje ljudi poginulo je u sedmoj eksploziji koja se desila u blizini hotela u Dehavaliju, južno od Kolomba, a nekoliko trenutaka nakon toga eksplodirala je još jedna bomba u severnom kvartu glavnog grada, ubivši troje, saopštila je policija.

Prema policiji, osmi napad je bio samoubilački bombaški napad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.