ULIČARSKI ŽARGON: Vjosa Osmani se ponovo zanela, pa naišla na kritike

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 17:00

"ULIČARSKI ŽARGON": Vjosa Osmani se ponovo zanela, pa naišla na kritike

Bivši premijer i bivši predsednik DSK Isa Mustafa rekao je da su optužbe Vjose Osmani na njegov račun "za ulicu" i da nisu primerene funciji koju obavlja.

Osmani je, inače, iznela oštre optužbe na račun Mustafe zbog njegovih izjava u vezi sa sporazumom o Zajednici srpskih opština.

Povodom optužbi Vjose Osmani da su bivši premijer Mustafa i drugi akteri tog vremena koji su potpisali Sporazum o ZSO "ugrozili odnose sa međunarodnim prijateljima", Mustafa kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se "državni poslovi" ne rade na način kako ih Osmani tumači. Mustafa je naveo da se "sporazumom koji je svojevremeno potpisao priznaje Ustavni sud Kosova kao glavni arbitar za pitanje ZSO". "Dokument koji sam potpisao 2015. godine i tadašnji premijer Srbije Vučić priznaje kao glavnog arbitra Ustavni sud Kosova za pitanja ZSO. Ova uloga nije priznata prvim sporazumom ratifikovanim u Skupštini", rekao je Mustafa. Naveo je da su optužbe Vjose Osmani "ulična interpretacija" koja nije primerena "pojedincu koji je slučajno predsednik". Mustafa je pozvao kosovsku predsednicu da testira da li bi Srbija ponovo potpisala dokument kojim se priznaje uloga Ustavnog suda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.