UKRAJINCI BRIZNULI U PLAČ: Rusi DRASTIČNO POVEĆALI borbeni potencijal Crnomorske flote (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINCI BRIZNULI U PLAČ: "Rusi DRASTIČNO POVEĆALI borbeni potencijal Crnomorske flote" (FOTO/VIDEO)

Rusi jačaju i PVO i regionu.

Komandant ukrajinske flote, admiral Igor Vorončenko izjavio je da je Rusija drastično povećala borbeni potencijal Crnomorske flote time što je opremila svoje brodove krstarećim raketama "kalibar".

Od 2014. godine do danas Rusija je u Crnom moru razmestila nove brodove i podmornice, koje su opremljene oružjem dalekog dometa, pojasnio je Vorončenko.

- Ukupno je postavljeno 72 takve rakete, a pretpostavlja se da će do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naredne godine broj raketa na ruskim brodovima biti povećan do 168 - upozorio je ukrajinski admiral.

Pored toga, Vorončenko je ukazao i na to da je Rusija ojačala protivbrodsku odbranu, povećala broj razmeštenih protivvazdušnih sistema i uvećala avijacioni park novim lovcima i bombarderima.

ZVEZDA: Black Sea Fleet tested S-400 in Crimea https://t.co/sIlswUVXEj pic.twitter.com/uIYAcbccC2

— Russian Exercises (@RUSexercises) November 14, 2019

Ukrajinski general je dodao i da Ukrajina mora da pruži odgovor na te pretnje Rusije tako što će što je moguće pre da osposobi ukrajinsku flotu, da poveća njen sastav, ali i da pojača saradnju sa zemljama NATO-a.

Podsećanja radi, krstareće rakete "kalibar" u stanju su da gađaju ciljeve na udaljenosti od oko 2.500 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.