UKRAJINA ZVECKA ORUŽJEM: Raspoređene rakete Neptun u Crnom i Azovskom moru, Rusija u dometu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 10:17

UKRAJINA ZVECKA ORUŽJEM: Raspoređene rakete "Neptun" u Crnom i Azovskom moru, Rusija u dometu

Ruska Federacija ima drugu u svetu vojsku po brojnosti

Ukrajina planira da naredne godine rasporedi komplekse krstarećih raketa "Neptun" na Crnom i Azovskom moru, izjavio je komandant ukrajinse Ratne mornarice Aleksej Neižpapa.

- Oružje je efikasno. Glavni zadatak je da se što pre dobiju „Neptuni“ i pametno se upotrebe. Na pitanje kada će se to desiti, odgovor je: naredne godine. Koliko će ih biti: planirana su tri diviziona obalskih raketnih kompleksa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dva u Crnom moru, jedan u Azovskom - rekao je Neižpan.

Za njega je glavni neprijatelj Ukrajine – Rusija. Sa njom, po mišljenju Neižpana, treba se boriti, ne brojnošću vojske, već tehnologijama.

- Naš glavni neprijatelj – Ruska Federacija – ima drugu u svetu vojsku po brojnosti. Ne možemo se ravnjati sa njom, koliko god to želeli. Teško da će Ukrajina moći da finansira vojsku od milion ljudi. Zato, govoreći o Ratnoj mornarici, treba govoriti, ne toliko o brojnosti, koliko o kvalitetu. O dobro obučenom kvalifikovanom kadru, savremenom tehnološkom naoružanju. Sadašnji svet ratuje uz pomoć tehnologija, a ne količinom bajoneta, brodova, aviona - izjavio je komandant ukrajinske mornarice.

Podsetimo, u Odeskoj oblasti su u maju testirane ukrajinske krstareće rakete R-360, kompleksa RK-360MC "Neptun".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.