USTAŠTVO NE PRESTAJE DA DIVLJA HRVATSKOM: Uklonjen grafit mržnje, stajao nedeljama na ulicama Splita

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 21:00

USTAŠTVO NE PRESTAJE DA DIVLJA HRVATSKOM: Uklonjen grafit mržnje, stajao nedeljama na ulicama Splita

Protiv nepoznatog počinitelja biće podignuta prijava

U Splitu je uklonjen grafit s krajnje neprimernom porukom pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti.

, prenosi Dalmacija danas pozivajući se na navode gradskih vlasti.

Poruka puna mržnje i pretnje dočekala je danas birače, ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole "Kman-Kocunar", koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu.

Jerko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurevija, zadužen za odnose sa javnošću u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, rekao je da su komunalne službe uklonile grafit, ističući da su policijski službenici izašli na mesto događaja i da se sprovede mere i radnje iz nadležnosti policije.

Gradonacelnik Splita Andro Krstulović Opara rekao je za Dalmaciju danas da neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, naročito prema bilo kojoj manjinskoj skupini.

Kod biračkog mjesta u Splitu osvanuo grafit --Je*** ćemo srpske žene i djecu- #izborihr #split #Hrvatska https://t.co/oBg43rBohq

— novi DANI (@novi__DANI) July 5, 2020

Dalmacija danas, pozivajući se na lokalno stanovništvo, navodi da gnusni grafit nije nastao danas, nego tu stoji od završetka aktuelne školske godine, ali nije poznato zašto se do sada nije reagovalo.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj deci preti silovanjem. Nedavno su najvijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istim neprimerenom porukom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.