UHAPŠENO ŠEST OSOBA NA KiM: Policija pronašla više od 2.000 biljaka kanabisa i veliku svotu novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 00:12

UHAPŠENO ŠEST OSOBA NA KiM: Policija pronašla više od 2.000 biljaka kanabisa i veliku svotu novca

Policijska akcija sprovedena u selu Široka

Policija Kosova je večeras saopštila da su u akciji koja je sprovedena u selu Široka, opština Suva Reka, otkriveno 42 kilograma marihuane i preko dve hiljade biljaka kanabisa zasađenih u saksije spremne za prodaju.

- Tokom akcije šest osoba je uhvaćeno na delu i potom uhapšeno, od kojih su četiri državljani Severne Makedonije, a dvoje Kosova - rekla je tužilac osnovnog tužilaštva u Prizrenu Ariana Šajkovci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kazala je da je na krovu sedmospratnice otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika.

- Postojali su optimalni uslovi za uzgoj kanabisa, uključujući posebno osvetljenje, sistem za navodnjavanje, sistem ventilacije, vage, kese i značajne količine zemlje smeštene u vreće - kazala je tužialac Šajkovci.

U akciji su zaplenjena tri automobila, 6 mobilnih telefona, DVR, laptop i 2.185 evra u gotovini.

Direktor Uprave za borbu protiv narkotika u policiji Kosova, Rešat Murselji, je rekao da je vrednost droge i uzgojenog bilja na tržištu premašila 1,5 miliona evra, s obzirom na to da biljke koje se gaje u laboratorijama imaju veću vrednost".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.