UHAPŠENO OSAM ARAPA: Kamenovali su Jevrejina u kolima i ubili ga, njegov bubreg je potom doniran jednoj Arapkinji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 16:22

UHAPŠENO OSAM ARAPA: Kamenovali su Jevrejina u kolima i ubili ga, njegov bubreg je potom doniran jednoj Arapkinji

Do etničkih sukoba širom zemlje je došlo nakon što je počela razmena raketne paljbe između Izraela i palestinskog Hamasa

Izraelska policija uhapsila je osam Arapa osumnjičenih za ubistvo izraelskog Jevrejina tokom etničkog nasilja prošlog meseca. Jigal Jehošua (56) preminuo je nakon što je zasut kamenjem tokom sukoba između Arapa i Jevreja u Lodu, etnički mešovitom gradu juzno od Tel Aviva, prenosi AP.

Policija i izraelska bezbednosna agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Šin bet navode da je uhapšeno šest arapskih građana Loda i dva Palestinca sa Zapadne obale, koji su navodno bacali kamenje na Jehošuin automobil. On je preminuo od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije, a njegov bubreg je doniran jednoj Arapkinji.

, izazvane sukobima kod džamije Al Aksa u Jerusalimu i namere izraelskih vlasti da rasle Palestrince iz domova u istočnom delu tog grada.

U Lodu i drugim mešovitim gradovima grupe Jevreja i Arapa su se sukobljavale i palile automobile i prodavnice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.