UHAPŠEN još jedan Jeremićev SARADNIK: Kineski tajkun pao zbog pronevere 38 miliona dolara?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN još jedan Jeremićev SARADNIK: Kineski tajkun pao zbog pronevere 38 miliona dolara?!

Dugo je bio pod istragom

Još jedan blizak saradnik Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD kineski tajkun Ji Jianming uhapšen je početkom maja zbog pronevere 38 miliona dolara.

Jianmingova kompanija CEFC proneverila je 360 miliona juana, odnosno 38,5 miliona dolara.

Kineski tajkun je dugo pod istragom, a početkom maja je došlo i do njegovog hapšenja.

Ji Janming se u Hong Kongu, još u aprilu 2013. godine, sastao sa Vukom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jeremićem gde mu se zahvalio na podršci koju je pružio kompaniji koju vodi.

Kineski tajkun nije prvi Jeremićev saradnik koji je uhapšen.

Podsetimo, Patri Ho i Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su prošlog novembra u Americi u korupcionaškom skandalu od tri miliona evra, a srpskoj javnosti su poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa "aferom Jeremić" da će nadležni organi da rade svoj posao, kao što su već počeli nadležni organi nekih drugih država.

- A vidim da su neki organi drugih država u skladu sa svojim zakonima značajne mere već preduzeli, te su kriminalci i banditi iza rešetaka. Tako da sve ima svoj početak i kraj. Važno je da nadležni organi svoj posao rade u miru, a onda će se videti ko je gde i kako i na koji način i zbog čega bio finansiran. To je pitanje za nadležne državne organe - istakao je predsednik Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.