UHAPŠEN JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ITALIJANSKIH TERORISTA: Pripadao zloglasnoj levičarskoj organizaciji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 15:58

UHAPŠEN JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ITALIJANSKIH TERORISTA: Pripadao zloglasnoj levičarskoj organizaciji (VIDEO)

Bivši pripadnik grupe "Prava linija" (Prima Linea) osuđen je u Italiji na zatvorsku kaznu od 16 godina

Italijanski državljanin Luiđi Bergamin, osuđen za terorizam pre nekoliko decenija u svojoj zemlji, dobrovoljno se predao danas vlastima u Parizu, potvrdilo je francusko tužilaštvo.

Bivši pripadnik grupe "Prava linija" (Prima Linea) , Bergamin (72) osuđen je u Italiji na zatvorsku kaznu od 16 godina, 11 meseci i jedan dan zbog učestvovanja u ubistvima dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policajaca 1978. i 1979. godine, prenosi AP.

Bergamin je bio među troje ljudi za kojima policija još traga, nakon jučerašnjeg hapšenja sedam pripadnika italijanskih Crvenih brigada i drugih militantnih grupa koji se u Italiji sumnjiče za terorizam 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Od uhapšenih sedam, njih četvoro su u Italiji osuđeni na doživotnu robiju.

L'ex terrorista rosso Luigi Bergamin si è costituito a Parigi. Si arrende anche Ventura https://t.co/GsIKiEc0oQ

— informazione interno (@infoitinterno) April 29, 2021

Petoro uhapšenih, kako je italijanska policija rekla, u operaciji pod šifrovanim nazivom "Crvene senke", su bivši pripadnici Crvenih brigada, grupe aktivne tokom 1970-ih i 1980-ih koja je vršila ubistva, otmice i druge zločine.

Hapšenja su usledila nakon pregovora između dve zemlje koje su trajale više meseci, a nakon decenija tokom kojih je Pariz odbio da postupi po mnogim nalozima za hapšenje koje je Italija izdala za osuđenim levičarskim teroristima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.