UHAPŠEN BLIZAK SARADNIK MINISTARKE: Sud doneo odluku da iza rešetaka provede 20 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2021, 22:18

UHAPŠEN BLIZAK SARADNIK MINISTARKE: Sud doneo odluku da iza rešetaka provede 20 godina

Sud u Mjanmaru osudio je danas Vina Hteina (79), bliskog saradnika svrgnute premijerke Aung San Su Chi (76), na 20 godina zatvora, javili su lokalni mediji.

Veruje se da je ovo prva presuda koja je doneta protiv visokih članova bivše vladajuće Nacionalne lige za demokratiju, otkako je vojska izvela vojni puč 1. februara i svrgnula vladu.

Presudu o zatvorskoj kazni Vinu potvrdio je vojni portparol, prenela je agencija Kjodo.

Vin je uhapšen u njegovom domu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Jangonu 4. februara, tri dana nakon državnog udara.

Presuda o pobuni je doneta na osnovu njegovih komentara protiv vojske na društvenim mrežama, dodaje Kjodo.

Premijerka Su Chi je takođe na suđenju, a protiv nje je podignuto nekoliko optužnica, uključujući i onu za korupciju i odavanje državnih tajni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Blizak saradnik premijerke Mjanmara osuđen na 20 godina zatvora

Izvor: B92, 29.Okt.2021

Nejpjido -- Sud u Mjanmaru osudio je danas Vina Hteina (79), bliskog saradnika svrgnute premijerke Aung San Su Chi (76), na 20 godina zatvora, javili su lokalni mediji...Veruje se da je ovo prva presuda koja je doneta protiv visokih članova bivše vladajuće Nacionalne lige za demokratiju, otkako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.