UBIO GA VIRUS DOK JE LEČIO ZARAŽENE: OVO je kineski doktor koji je PREMINUO od posledica KORONAVIRUSA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIO GA VIRUS DOK JE LEČIO ZARAŽENE: OVO je kineski doktor koji je PREMINUO od posledica KORONAVIRUSA!

Lekar iz bolnice u Vuhanu koji je lečio zaražene smrtnonosnim koronavirusom premino je od ovog virusa, javili su kineski mediji.

Reč je o dr Liangu Vudongu (62) koji je bio na prvoj liniji borbe protiv opakog virusa u regionalnoj bolnici, koja se nalazi u epicentru zaraze

Dr Vudong je dobio tešku upalu pluća, posle koje su usledile kobne komplikacije. Ovo je prvi slučaj da od koronavirusa u Kini strada jedan zdravstveni radnik.

Sad...

Doctor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Liang Wudong at the ENT department of Hubei Xinhua Hospital who had been at the front line fighting against #nCoV2019 in Wuhan, died from the virus on Sat at the age of 62. #RIP pic.twitter.com/McNodGndE3

— AdamSchiffRocks! (@dwinfrey72) January 25, 2020

Kina je u međuvremenu, potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, a virus nastavlja da se širi munjevitom brzinom.

Virus je dospeo u Evropu, pošto su u Francuskoj registrovana tri slučja kod osoba koje su putovale u Kinu, a prve slučajeve potvrdile su Australija i Malezija.

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici. Kako se navodi, reč je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i leči se u bolnici. I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.