UŽAS! DVOSTRUKO UBISTVO - Žena usmrtila MAJKU (63) I SESTRU (23)! Inscenirala da izgleda kao SLUČAJNO, a onda usledio ŠOK! Bizaran potez porotnice PREOKRENUO slučaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2022, 07:23

UŽAS! DVOSTRUKO UBISTVO - Žena usmrtila MAJKU (63) I SESTRU (23)! Inscenirala da izgleda kao SLUČAJNO, a onda usledio ŠOK! Bizaran potez porotnice PREOKRENUO slučaj

Sudija je naložio porotnicima da ne sprovode sopstvena istraživanja izvan sudnice

Žena iz Virdžinije koja je osuđena za ubistvo svoje majke i sestre 2017. godine dobija novo suđenje zbog nedoličnog ponašanja porotnika. Dana 28. marta 2022. godine, porotnici su jednoglasno izglasali da se Megan Hargan iz Meklina osudi za ubistvo svoje majke, Pamele Hargan (63) uspešnog izvođača radova u oblasti odbrane, i mlađe sestre, Helen Hargan, (23) koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nedavno diplomirala.

Megan (39) proglašena je krivom po svim tačkama, uključujući i ubistvo prvog stepena, kao i pokušaja insceniranja mesta zločina da izgleda kao da je u pitanju ubistvo i samoubistvo. Naime, Megan je tvrdila da je Helen ubila majku pa sebe.

Kasnije je otkriveno da je jedna porotnica Taša Niks, rekla istražitelju tima odbrane da je tokom suđenja otišla kući i upotrebila pušku da testira teoriju odbrane da je Helen koristila nožni prst da povuče okidač na pušci kalibra 22. i tako oduzme sopstveni život, prenosi NBC Vašington.

Ona je zaključila da to nije moguće, tim pre što je medicinski veštak utvrdio da je Helen pogođena u vrh glave. Tokom razmatranja, Niks je rekla ostalim porotnicima šta je otkrila. Meganini branioci su tvrdili da je rekonstrukcija pucnjave bila ekvivalentna nedoličnom ponašanju porote, jer je sudija naložio porotnicima da ne sprovode sopstvena istraživanja izvan sudnice.

Advokat okruga Ferfeks Komonvelt Stiv Deskano obećao je da će se ponovo suditi Megan.

- Razočarani smo što su neprikladne radnje porotnika dovele do poništavanja ove presude za dvostruko ubistvo. I dalje smo posvećeni dobijanju pravde za žrtve ovog zločina - rekao je Deskano u saopštenju u sredu. Pohlepa i ljubomora naterali su Megan da ubije svoju majku i sestru, rekao je Deskano u izjavi u martu.

- Dokazi podneti na suđenju otkrili su da je Megan Hargan bila ljuta jer je mislila da njena majka favorizuje njenu sestru Helen i zato što Pamela nije izvršila bankovni transfer od 400.000 dolara za kupovinu kuće za Megan - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.