UAE: „Otisci prstiju“ Irana jasno se vide na napadima

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jun.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UAE: „Otisci prstiju“ Irana jasno se vide na napadima

DUBAI – Ministar spoljnih poslova UAE šeik Abdulah bin Zajed Al Nahia izjavio je da se na napadima na naftne tankere od 12. maja jasno vide otisci prstiju Irana, javila je danas Arabija TV. On je takođe pozvao međunarodnu zajednicu da deluje zajedno kako bi zaštitila pomorske rute, javila je ta TV, prenosi Rojters. Iran je negirao bilo kakvu umešanost u napade. Napad se dogodio oko šest ujutru 12. maja u teritorijalnim vodama UAE, istočno od emirata Fudžejra kod Ormuskog moreuza. Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << UAE su saopštile da su četiri broda bila meta „sabotažnog napada“. Žrtava nije bilo, ali je Saudijska Arabija saopštila da su dva njena broda pretrpela „znatnu štetu“. Treći tanker je registrovan u Norveškoj, a na četvrtom je bila istaknuta zastava UAE, koji javno nisu nikoga optužili za sabotažu plovila. (Tanjug) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: UAE: „Otisci prstiju“ Irana jasno se vide na napadima

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Saudijski princ optužuje susede za napade na tankere: Međunarodna zajednica da zauzme "ODLUČAN STAV" prema Iranu

Izvor: Blic, 16.Jun.2019, 09:16

Saudijski princ Mohamed bin Salman pozvao je međunarodnu zajednicu da zauzme "odlučan stav" prema napadima na naftne tankere u Omanskom zalivu, za koje je optužio Iran.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.