UAE HITNO EVAKUIŠU TRUPE KA JUGU JEMENA: Napad Huta je neizdrživ, ostavljaju Saudijce same u krvavom ratu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 15:21

UAE HITNO EVAKUIŠU TRUPE KA JUGU JEMENA: Napad Huta je neizdrživ, ostavljaju Saudijce same u krvavom ratu!

Nisu više zainteresovani za taj sukob

Snage Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i dalje trpe zbog svojih neuspeha u borbi protiv pobunjeničke vlade Jemena predvođene Hutima.

Snage UAE evakuisale su svoju bazu u gradu Moka i povukle svo oružje, uključujući sisteme i vozila PVO. Evakuacija se dogodila kada su Huti zaustavili pokušaj prokoalicionih snaga da napreduju ka centralnom Jemenu i još jednom povratili inicijativu u tamošnjoj bici.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalnim izvorima, UAE i njeni lokalni saveznici iz Južnog prelaznog veća više nisu zainteresovani za iscrpljujući rat sa Hutima. Umesto toga, sada se pregrupišu na jugu i planiraju da obezbede kontrolu barem nad južnim delom jemenske obale.

U tim uslovima, šanse Saudijaca i njihove marionetske vlade u Adenu da nekako ostvare pobedu u Ratu u Jemenu smanjile bi se još više.

Operativna soba oficira za vezu i koordinaciju (odana Ansaralahu) prijavila je 407 prekršaja prekida vatre u Hodejdi tokom protekla 24 sata; ratni avioni Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom izveli su 7 vazdušnih napada na područje Majzara, dva vazdušna napada na područje Madgala, vazdušne napade na područje Majaza.

U oblasti planine Murad nastavljeni su sukobi između Ansaralaha i snaga predvođenih Saudijskom Arabijom.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.