Izvor: Blic, 11.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U turbulencijama povređeno 11 putnika Erbasa

Avion Erbas A319 kompanije Er Kanada morao je sinoć prinudno da sleti na aerodrom u Kalgariju, a najmanje 11 putnika je zadobilo teže povrede tokom snažnih vazdušnih turbulencija koje su zahvatile letelicu, javile su agencije.



Jedanaest osoba je hospitalizovano, ali nijedna od njih nije u životnoj opasnosti, izjavio je predstavnik bolnice u Kalgariju doktor Robert Aberneti.

Mediji javljaju da je još 40 osoba lakše povredjeno.

"Sve se dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veoma brzo", izjavila je televizijskoj stanici CBC jedna putnica koja se nalazila u prednjem delu aviona.

"Deo aviona se podigao i onda smo naglo propali. Naša prijateljica se snažno odbila o plafon i onda pala, ona je medju povređenima", dodala je putnica.

Kako prenosi televizijska stanica, turbulencije su trajale oko 15 sekundi.

Avion koji je leteo na liniji Viktorija-Toronto sleteo je na aerodrom u Kalgariju oko 8.30 po lokalnom vremenu, a letelicu je odmah okružilo desetak ambulantnih vozila kako bi preuzela povređene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.