U sukobima u Jemenu za tri dana poginulo najmanje 110 boraca

Izvor: Beta, 27.Jun.2021, 09:59

U sukobima u Jemenu za tri dana poginulo najmanje 110 boraca

U sukobima snaga bezbednosti Jemena i pobunjenika Huti za tri dana poginulo je 110 boraca na obe strane, saopštili su danas izvori bliski vojsci.Pobunjenici Huti od februara pokušavaju da preuzmu kontrolu nad Maribom, ali jemenske snage uz pomoć arapske koalicije predvodjene Saudijskom Arabijom suzbijaju ofanzivu.Nekoliko desetina hiljada ljudi poginulo je od početka gradjanskog rata u Jemenu 2014. godine, a milioni su raseljeni.Jemen je jedna od najsiromašnijih zemalja gde velika većina stanovništva zavisi od medjunarodne pomoći. UN smatraju da u toj zemlji vlada najgora humanitarna kriza na svetu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U sukobima u Jemenu za tri dana poginulo najmanje 110 boraca

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2021

U sukobima snaga bezbednosti Jemena i pobunjenika Huti za tri dana poginulo je 110 boraca na obe strane, saopštili su danas izvori bliski vojsci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.