U sredu žuti meteo-alarm, jutarnja temperatura ponegde i u minusu

Izvor: RTS, 25.Sep.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu žuti meteo-alarm, jutarnja temperatura ponegde i u minusu

Zbog niskih temperatura u sredu i četvrtak će na snazi u celoj Srbiji biti žuti meteo-alarm, objavio je Republički hidrometeorološki zavod. Prema prognozi, jutarnje temperature će se u određenim mestima kretati od minus četiri do plus šest stepeni Celzijusa, a maksimalne dnevne od četiri do 19 stepeni.
Najhladnije će u sredu biti na Kopaoniku, ujutru će biti minus četiri, a tokom dana četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stepena iznad nule. Najtopliji će biti Negotin, gde će jutarnja temperatura iznositi pet stepeni, a maksimalna dnevna 19.

Na Zlatiboru će se temperatura kretati od jednog stepena Celzijusa do maksimalnih devet.
Žuti meteo-alarm, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ-a, znači potencijalno opasno vreme, kao i da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.
Do srede traje i upozorenje na slabe prizemne mrazeve koji se očekuju na većem delu teritorije Srbije i koji mogu da nanesu štetu pristiglim poljoprivrednim kulturama. Poljoprivredni proizvođači bi trebalo da u što kraćem roku obave berbu, naročito pristiglih povrtarskih kultura, navodi se na sajtu RHMZ-a.
U Beogradu će jutro biti vedro i hladno, na širem gradskom području ponegde sa pojavom slabog prizemnog mraza. Tokom dana pretežno sunčano i sveže.
Jutarnja temperatura biće oko pet stepeni, a najviša dnevna oko 17 stepeni.
Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

Sreda, 26. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem u većini mesta, a ponegde je moguć mraz i na visini od dva metra. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od dva do šest stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 15 do 19 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – Tmin < 0 °C i prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.
Četvrtak, 27. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivih pravaca. Jutarnja temperatura od jedan do šest stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 18 do 21 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – prizemni mraz, verovatnoća 80 odsto.
Petak, 28. 9. 2018: Ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od dva do devet stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 21 do 24 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava – prizemni mraz, verovatnoća 70 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meteoalarm u Srbiji: U naredna dva dana temperatura u minusu, a evo gde se već zabelelo

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2018

Zbog niskih temperatura sutra i u četvrtak će na snazi u celoj Srbiji biti žuti meteo alarm, objavio je Republički hidrometeorološki zavod...Prema prognozi, jutarnje temperature će se u određenim mestima kretati od minus 4 do plus 6 stepeni Celzijusa, a maksimalne dnevne od 4 do 19 stepeni...Najhladnije...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.