U selu ubijene Biljane Paić: Još ne verujemo da nam neće doći!

Izvor: Press, 25.Jan.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U selu ubijene Biljane Paić: Još ne verujemo da nam neće doći!

U kuću u Janka Čmelnika 4 u Savinom Selu pristizala je rodbina i prijatelji šokirani vešću o iznenadnoj i stravičnoj smrti njihove Biljane.
Umesto "uvek nasmejane Biljane sa prvog službenog puta otkako je stupila na funkciju pomoćnice predsednika opštine", juče su čekali da njeno telo, nakon obdukcije, stigne iz Banja Luke.
Suprug Božidar i njihovo troje dece Selena (17), Sofija (13) i Strahinja (5) zanemeli su u bolu.
 Molim vas, nemojte nas ništa pitati. Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od nas ne može reč da izusti. Deca su u šoku, a ni brat, evo, ne može da progovori -  kroz plač je zamolila Biljanina zaova.
I u čitavom selu gde je Biljana Paić 13 godina radila u OŠ "Branko Radičević" kao učiteljica – tuga.
Biljanina koleginica i nerazdvojna prijateljica Ksenija Belce još ne veruje da njih dve nikada neće popiti kafu dogovorenu kada se Bilja vrati sa puta.
- Videle smo se dan pre puta. U žurbi. Kažem joj "moramo da se vidimo i ispričamo", a ona kaže "čim se vratim". A trebalo je juče da dođe -  kroz plač priča Ksenija.
- Znate, Bilja i ja smo nerazdvojne otkako je prvi put ušla u školu. Prijateljstvo na prvi pogled. Ma, za ceo život... A ja sve neću da je zovem dok se ne vrati. Sad čujem kako je kupila neke sitnice Božidaru i deci. Oni je iščekuju željno i onda ovakva vest. I Božidar je odrastao bez majke, a sada i njihova deca istu sudbinu dočekali. Oprostite mi, ali ja još ne verujem da Bilja neće doći - uplakano priča Ksenija.
- Eto, ovo joj je bilo prvo službeno putovanje otkako je stupila na funkciju. Nije ni prvu platu primila. 30. decembra je izabrana za pomoćnika predsednika i baš je bila srećna. U kakvom to svetu živimo kada ljude greškom na spavanju ubijaju? -  šokiran je jedan Biljanin prijatelj.
Sahrana Biljane Paić biće održana u nedelju u 14 časova, a u 10 časova u sali skupštine opštine Vrbas biće održana komemorativna sednica.
Tridesetogodišnji Danilović je Paićevu ubio na spavanju sobi u svadbenom salonu "Apolon" u selu Prisoje misleći da je u sobi njegova devojka, a potom presudio sebi. Jedno od pitanja je zašto je opštinska delegacija koja je otputovala u zvaničnu posetu Banja Luki, odsela u 60 km udaljenom Prisoju u opštini Jezero, a još nejasnije je zašto su umesto u hotelu prenoćište potražili u ugostiteljskom objektu registrovanom za svadbene i druge proslave.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.