U pucnjavi u Utrehtu tri osobe ubijene, devet ranjeno

Izvor: B92, 18.Mar.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pucnjavi u Utrehtu tri osobe ubijene, devet ranjeno

Tri osobe su ubijene, a devet je ranjeno u pucnjavi u tramvaju u Utrehtu, saopštio je danas gradonačelnik tog grada u centralnim delovima Holandije.

Prethodno je policija objavila da u vezi sa pucnjavom traga za 37-godišnjim muškarcem, rođenim u Turskoj, koji je identifikovan kao Gokemen Tanis, navodi Rojters.

Policija je objavila i fotografiju muškarca sa bradom koji sedi u gradskom prevozu u tamnoplavoj majci. Ovo je prva fotografija osobe za koju se sumnja da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povezana sa pucnjavom.

Policija je upozorila građane da mu ne prilaze, već da uspostave kontakt s nadležnim organima ako ga primete, navodi AP.

Policijska jedinica za borbu protiv terorizma razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu, a koordinator antiterorističke jedinice Piter-Jap Albersberg je izjavio da su sada svi napori usmereni na hvatanje napadača. On nije isključio mogućnost da je bilo više napadača.

Albersberg je naveo da se pucnjava odigrala "na više lokacija", prenosi Rojters.

"Još mnogo toga je nejasno u ovom trenutku i lokalne vlasti posvećeno rade kako bi se utvrdile sve činjenice", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija traži ovog čoveka! Rešetao ljude po tramvaju! Troje mrtvih, 9 ranjenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2019

Tri osobe su ubijene, a devet je ranjeno u pucnjavi u tramvaju u Utrehtu, saopštio je danas gradonačelnik tog grada u centralnim delovima Holandije, preneli su holandski mediji..Pored troje usmrćenih, devetoro je povređeno zalutalim metcima, za koje lokalna policija tvrdi da su došli iz cevi tridesetsedmogodišnjeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.