U potpunosti zatvoren vijadukt na obilaznom putu kod Èaèka

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U potpunosti zatvoren vijadukt na obilaznom putu kod Èaèka

Iako je najavljeno da će za desetak dana, 16. oktobra, nakon probijanja rokova za završetak poslova na rekonsrukciji vijadukta na obilaznom putu kod Čačka vijadukt biti konačno i svečano otvoren za saobraćaj, od toga nema ništa jer je u toku vikenda uočeno veliko oštećenje jednog od nosećih stubova zbog čega su Putevi Srbije u potpunosti obustavile saobraæaj koji će se do daljneg, ali niko ne zna do kada, odvijati kroz grad i preko naselja Beljina.

O obustavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saobraćaja javnost je obaveštena šturim obrazloženjem Puteva Srbije koje je investitor radova na rekonstrukciji vijadukta, a kao razlog obustave saobraćaja  u saopštenju se navodi samo „novootkrveno oštećenje na vijaduktu“.

Kako se nezvanično saznaje, nadzorni odbor je u nedelju  obišao radove na vijaduktu i uoèio ozbiljno ošteæenje jednog od noseæih stubova, šesnaestog po redu,  i odmah naložio obustavu saobraćaja.

Radovi na rekonstruciji vijadukta zapoćeti su sredinom maja i, prema planu, trebalo je da traju do poèetka turističke sezone, ali je rok za završetak radova produžen prvo do kraja avgusta, a potom, kao krajnji rok odredjen je 16.oktobar. Ovaj datum ČaČani, ali i svi drugi koji putuju ovom znaĆajnom saobraćajnicom ka Užicu, Zlatiboru i Crnoj Gori su sa nestrpljenjem očekivali zbog čestih zastoja jer se u toku radova saobraćaj odvijao otežano i jedom saobraćajnom trakom. Međutim, od nedelje kada je oštećenje nosešeg stuba otkrveno situacija će biti još gora utoliko pre što se tek sada ne zna do kada će popravka stuba trajati.

Povodom ove neprijatne situcije reagovao je i gradnoèelnik Čačka Milutin Todorović koji od od svih aktera ukljuèenih na rekonstrukciji vijadukta zahteva i objašnjenje i  rešenje za  novonastalu situaciju.

-Pre nekoliko dana potvrdjeno nam je da će saobraæaj u punom profilu  biti pušten 16.oktobra i sada, odjednom, dobijamo infomaciju o napuknuæu nosešeg stuba. Pitam se kako je moguće da nadzorni odbor samo sedam dana pre pušanja u saobraćaj otkriva da je stub napukao, a to nije mogao da otkrije tokom četiri meseca od kada se izvode radovi na vijaduktu – istakao je gradonačelnik Todorović koji zahteva da već u toku dana dobije odgovore i moguća rešenja za novonatalu situaciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U potpunosti zatvoren vijadukt na obilaznom putu kod Čačka

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2018

Iako je najavljeno da će za desetak dana, 16. oktobra, nakon probijanja rokova za završetak poslova na rekonsrukciji vijadukta na obilaznom putu kod Čačka vijadukt biti konačno i svečano otvoren za saobraćaj, od toga nema ništa jer je u toku vikenda uočeno veliko oštećenje jednog od nosećih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.