U ovom gradu nalaze SVEŽNJEVE NOVČANICA na ulici već godinama, a sada su saznali ko je DOBROTVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovom gradu nalaze SVEŽNJEVE NOVČANICA na ulici već godinama, a sada su saznali ko je DOBROTVOR

Stanovnici malog mesta konačno su rešili misteriju novca koji su nalazili na ulicama grada.

Naime, tokom šest godina, na raznim mestima u malom engelskom selu ostavljani su svežnji novčanica od po 2.000 funti (oko 2.300 evra), a ukupno oko 26.000 funti.

Pošteni građani su novac koji su nalazili odnosili u policiju, koja godinama nije mogla da uđe u trag dobrim Samarićanima.

Međutim, to se sada promenilo i par koji je ostavljao novac javio se policiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Oni su rekli da su novac ostavljali na mestima na kojima su pretpostavljali da će ih naći ljudi kojima je potreban. Oni su potom čekali i gledali da li će neko pokupiti novac.

Residents of an English village have been finding piles of cash on the street since 2014 – a total of £26,000. The police say 2 good Samaritans said they wanted to "give something back" to the community. https://t.co/3GmSbJXWVc

— The New York Times (@nytimes) January 14, 2020

Jedno od njih reklo je da su osetili emotivnu povezanost sa meštanima jer mu je neko od njih pomogao, pa je želeo da se oduži.

Kako su naveli u policiji, par nikada nije tražio bilo šta zauzvrat za svoje dobročinstvo, a da se u policiju javio nakon što su mediji širom sveta izveštavali o tom slučaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.