U ovoj zemlji smete da imate više pištolja nego VIBRATORA

Izvor: Blic, 08.Nov.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj zemlji smete da imate više pištolja nego VIBRATORA

Teksas ima više zakona o posedovanju seksualnih igračaka nego onih koji se odnose na vatreno oružje, piše "Hjuston kronikl".

U ovoj američkoj saveznoj državi postoji zakon koji zabranjuje posedovanje više od šest vibratora, ali ne i zakon koji ograničava posedovanje oružja.

Kako navodi list, zakon o seksualnim igračkama iz 1973. zabranjuje posedovanje “šest ili više opscenih uređaja, identičnih ili sličnih opscenih predmeta, odnosno njihovo posedovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svrhu promocije”.

U avgustu 2016. studentkinja Univerziteta Teksasasa u Ostinu Džesika Džin organizovala je protest “Cocks not Glocks (“Penisi, a ne pištolji”) nakon što je otkrila da je prema univerzitetskom kaznenom kodeksu u kampusu dozvoljeno oružje, dok su seksualne igračke zabranjene.

Na Fejsbuk stranici Campus (Dildo) Keri Lin je opisala razloge za protest:

- Savezna država Teksas je odlučila da nije problematično kriti oružje u učionicama. Ali uvela je stroge propise kada je reč slobodi seksualog izražavanja kako bi zaštitila nevinost ljudi. Imali biste više problema kada biste poneli vibrator u učionicu nego oružje. “Sačuvaj te bože penisa!”

Godine 2007. senator Ted Kruz pokušao je da spreči “privatno korišćenje opscenih uređaja” kako bi zaštitio “javni moral”.

- Ne postoji nikakav materijalno opravdani razlog za stimulisanje genitalija u ne-medicinske svrhe, koje nemaju veze sa produženjem vrste ili interpersonalnom vezom - navodi se u tadašnjem predlogu Kruzovog pravnog tima.

I prema kontroli oružja Kruz je zauzeo čvrst stav:

- Drugi amandman se tiče nečeg veoma važnog - izjavio je nakon terorističkog napada u San Bernardinu 2015.

- Reč je o bogom danom pravu svakog od nas da štitimo dom, porodicu i život.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.