U opštini Smederevska Palanka održan sastanak sa „POR-om“: Dogovorena revizija ugovora o iznošenju smeća

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opštini Smederevska Palanka održan sastanak sa „POR-om“: Dogovorena revizija ugovora o iznošenju smeća

To je najvažniji rezultat današnjih razgovora rukovodstva ove šumadijske opštine i predstavnika niške kompanije

Opština Smederevska Palanka i niška kompanija „Verner Veber POR“ spremne su da

promene međusobni ugovor o iznošenju smeća, koji su potpisale 2010. godine, a na koje građani ali i Privremeni organ koji ovu opštinu vodi u poslednja dva meseca imaju ozbiljne primedbe.

Pročitajte i:

. Lokalna samouprava će u sledećih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 15-20 dana uraditi pisani predlog revizije ugovora i dostavi ga drugoj strani, nakon čega će razgovori biti nastavljeni.

Prvi čovek palanačke opštine Nikola Vučen kaže da su on i njegovi saradnici već dali zadatak opštinskom javnom pravobraniocu Zoranu Stojkovcu da, uvažavajući najveće zamerke opštine i građana, pristupi izradi predloga revizije.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da se već sutra broj kontejnera u gradu poveća za 50 do 100, a da ubuduće kamioni „POR-a“ smeće iznose češće nego do sada, vodeći računa da kontejneri ne budu prepunjeni. Jer se tada smeće rasipa po ulici, a po ugovoru niška kompanija je u obavezi da odvozi samo ono smeće koje se nalazi u kontejnerima.

Vučen ističe da će opština insistirati da se izmenjenim ugovorom „POR“ obaveže da kupi sve smeće koje se nalazi na mestima predviđenim za njegovo odlaganje, „kao što je to slučaj u susednoj Velikoj Plani“.

-Dok se to ne reši, dali smo nalog preduzeću „Niskogradnja“ da pojačaju čišćenje smeća oko kontejnera, kako bi ulice našeg grada bile čiste.

Piše: Dušan Marić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.