U opštinama Vojvodine unaprediti administrativni sistem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 17:04

U opštinama Vojvodine unaprediti administrativni sistem

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić razgovarao je danas u Žitištu sa predsednikom te opštine Mitrom Vučurevićem o unapređenju administrativnog sistema u opštinama Vojvodine.

Sofić i Vučurević razgovarali su o mogućnosti unapređenja implementacije programa “Jedinstveno upravno mesto”, čiji je cilj uspostavljanje jednostavnije i efikasnije procedure prilikom potraživanja administrativnih i birokratskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usluga, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Program koji je finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na teritoriji Vojvodine trenutno sprovode Opština Žitište i Grad Sombor.

Na sastanku je poručeno da bi projekat trebalo da zaživi i u drugim lokalnim samoupravama Vojvodine, a finansijsku podršku takvom modelu rada administracije, pružiće i Pokrajinska vlada i Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Resorni sekretar je najavio da će u narednom periodu Sekretarijat raspisivati konkurse za izradu projektno-tehničke dokumentacije, kao i konkurse za subvencionisanje izrade plana razvoja lokalnih samouprava za period 2021-2027.

Pozvao je predstavnike lokalnih samouprava da prate konkursne aktivnosti i predaju zahteve za subvencije koje su usmerene na jačanje svih opština AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.