U operacijama protiv narko bandi 12 mrtvih

Izvor: B92, 21.Avg.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U operacijama protiv narko bandi 12 mrtvih

Najmanje 11 osumnjičenih pripadnika narko bandi i jedan vojnik poginuli su u operacijama brazilske vojske i policije.

Operacije su izvedene u siromašnim predgrađima - favelama u široj oblasti Rio de Žaneira.

U napadu vojske na gusto naseljene favele Penja, Alemao i Mare, kojima uglavnom vladaju narko dileri, ubijeno je pet, a uhapšeno 10 osumnjičenih. Stradao je i jedan vojnik, dok je drugi ranjen, prenosi Asošiejted pres.

U opearcijama je učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 4.000 vojnika, a mnogi meštani su, umesto da odu na posao ili u školu, ostali kod kuće.

Policija je u odvojenoj operaciji u Niteroju ubila šest osumnjičenih pripadnika narko kartela, dok su tri osumnjičena i jedan policajac povređeni.

Predsednik Brazila Mišel Temer doneo je u februaru ukaz kojim je vojsku proglasio nadležnom za bezbednost u državi Rio.

Međutim, vojska je do sada u sličnim akcijama uglavnom bila podrška policiji, a današnji direktan okršaj vojnika i naoružanih trgovaca narkoticima upućuje da armija preuzima vodeću ulogu u Riju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.