Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U oluji poginulo 11 osoba

LAKNAU - Najmanje 11 osoba je poginulo, dok je njih 25 povrijeđeno usljed pješčane oluje i kiša koje su pogodile područje sjeverne Indije, saopštile su indijske vlasti.

Zvaničnik indijske Vlade Avaniš Avasti je izjavio da je oluja sa vjetrovima brzine do stotinu kilometara na čas noćas pogodila zapadne dijelove indijske države Utar Pradeš.

On je rekao da je oluja rušila drveće i da je srušila na desetine kuća izgrađenih od zemlje i cigli, prenio je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Nekoliko sela i gradova u području je ostalou mraku, jer je oluja obarala stubove za prenos električne energije i pokidala žice.

U sličnoj oluji sa obilnim pljuskovima i grmljavinom prije sedam dana poginulo je više od 120 ljudi, dok je njih 200 povrijeđeno u pet indijskih država.

Oluje koje su pogodile Indiju nisu sezonske, jer sezona monsuna u zemlji počinje tek za šest sedmica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.