U ofanzivi Rusije na Idlib raseljeno oko 350.000 Sirijaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2020, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ofanzivi Rusije na Idlib raseljeno oko 350.000 Sirijaca

Oko 350.000 Sirijaca, uglavnom žena i dece, raseljeno je tokom obnovljene ofanzive Rusije na provinciju Idlib, koja je pod kontrolom opozicije, od početka decembra, saopštile su Ujedinjene nacije.

Oni su potražili utočište u pograničnim oblastima u blizini Turske, navele su UN, preneo je Rojters.

Kancelarija za koordinaciju humanitarnih poslova UN (OCHA) je u svom poslednjem izveštaju navela da humanitarna situacija nastavlja da se pogoršava kao rezultat eskalirajućih neprijateljstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U ofanzivi Rusije na Idlib raseljeno oko 350.000 Sirijaca

Izvor: B92, 16.Jan.2020

Oko 350.000 Sirijaca raseljeno je tokom obnovljene ofanzive Rusije na provinciju Idlib koja je pod kontrolom opozicije od pocetka decembra...U pitanju su uglavnom žene i deca, saopštile su Ujedinjene nacije...Oni su potražili utočište u pograničnim oblastima u blizini Turske, navele su UN, preneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.