U novom posredničkom timu da budu Rusija, Kina i SAD: Palma je za drugačiji dijalog Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U novom posredničkom timu da budu Rusija, Kina i SAD": Palma je za drugačiji dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da bi trebalo prekinuti pregovore u Briselu i formirati novi posrednički tim za dijalog Beograda i Prištine, u kojem bi bili predstavnici SAD, Rusije i Kine.

- Rusija je uz SAD najveća svetska sila, a tu je i Kina koja je neutralna, ali pravedna. Ako kosovski Albanci stalno govore da rade ono što im SAD kažu, onda da vidimo da tu bude i Rusija. I te tri države da budu garant novog sporazuma o Kosovu i Metohiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - predložio je Marković.

On je ocenio da su dosadašnji predstavnici Evropske unije u pregovorima o Kosovu i Metohiji, Štefan File, Ketrin Ešton, Johanes Han i Federika Mogerini, "samo maskote međunarodne zajednice".

- Šta je rezultat pregovora, šta je rezultat Briselskog sporazuma, gde je Zajednica srpskih opština? Ko garantuje realizaciju Briselskog sporazuma - upitao je Marković.

Marković kaže da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić trebalo da kažu da Beograd ne želi više pregovore u Briselu i objave da ne važi Briselski sporazum, jer prištinska strana nije poštovala nijedan dogovor.

On je dodao i da bi nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron mogli da daju ultimatum Prištini da ukine takse.

- Zašto su Angela Merkel i Emanuel Makron pre neki dan poslali svoju delegaciju da razgovaraju sa kosovskim Albancima? Šta su im rekli? Oni njima treba da daju ultimatum i da im kažu - imate dva sata da ukinete takse. I to preko tvitera, ne treba ni konferencija za štampu - zaključio je Marković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma ima ideju šta raditi sa pregovorima Beograda i Prištine

Izvor: B92, 06.Jun.2019

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da pregovore u Briselu treba prekinuti i početi ponovo, ali sa predstavnicima SAD, Rusije i Kine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.