U napadu na džamiju u Kabulu ubijeno 39 osoba

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na džamiju u Kabulu ubijeno 39 osoba

Broj poginulih u napadu na šiitsku džamiju u Kabulu povećan je na 39, a povređena je 41 osoba, saopštilo je novi bilans avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana istražuje napad koji se dogodio juče kada je u džamiji imama Zamana u oblasti Dašti Barči u zapadnom delu Kabula.

Kako je navedeno, napadač je ušetao u džamiju i aktivirao eksploziv kada je počela molitva.

U odvojenom napadu na sunitsku džamiju u provinciji Gor na zapadu Avganistana, koji se takođe dogodio tokom molitve u petak, ubijene su 33 osobe.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U napadu na džamiju u Kabulu stradalo 39 osoba, Islamska država preuzela odgovornost

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2017

Broj poginulih u napadu na šiitsku džamiju u Kabulu povećan je na 39, a povređena je 41 osoba, saopštilo je jutros novi bilans avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova...U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana istražuje napad koji se dogodio juče kada je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.