U napadu američkog drona poginuli pakistanski ekstremisti

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu američkog drona poginuli pakistanski ekstremisti

Paračinar -- U vazdušnom napadu američkog drona na jednu kuću na severozapadu Pakistana u blizini granice sa Avganistanom jutros poginula dvojica ekstremista grupe Hakani.

Kako su sapštili pakistanski zvaničnici, napad se dogodio u selu Dapa Mamuzaj nedaleko od plemenskog regiona Kuram, saopštila je policija.

Dvojica obaveštajaca naveli su da je jedan od ubijenih ekstremista komandant Ahasanula Asan iz grupe avganistanskih talibana Hakani.

Pakistan smatra da napadi američkih dronova predstavljaju narušavaju suverenitet te zemlje, dok SAD optužuje Pakistan da ekstremistima pruža utočišta. Pakistan odbacuje te navode.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.