U kesi sa bebom se nalazile DVE KLJUČNE STVARI! Evo šta je ODALO MAJKU koja je bacila dete u kontejner u Žarkovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kesi sa bebom se nalazile DVE KLJUČNE STVARI! Evo šta je ODALO MAJKU koja je bacila dete u kontejner u Žarkovu!

Mirjana G. juče je saslušana u Višem javnom tužilaštvu i priznala da je bacila bebu u kontejner.

Mirjana G. (33) priznala je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu. Njoj je juče i određen pritvor do 30 dana.

Da je upravo ona ta koja je bacila dete u smeće, policija je otkrila na osnovu računa iz prodavnice sa obližnje pijace, koji se nalazio u kesi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa bebom.

Čim su pronašli račun, policajci su se uputili u objekat gde je on izdat, a pregledajući sigurnosne kamere utvrdili su da je samo dan ranije Mirjanin otac tu kupio jogurt.

- Snimak je vraćen nekoliko puta kako bi se ustanovilo kome je on izdat. Sreća da je tog dana kupio samo jogurt, jer da je pazario više stvari bilo bi teže utvrditi o kome se radi.

- Mirjana je očigledno zgrabila prvu kesu koja joj je došla pod ruku, ne razmišljajući šta se u njoj nalazi, pa se tako tu našao i račun.

- U tu istu kesu bacila je i donji veš - navodi izvor.

Mirjana je u prodavnici u kojoj je izdat račun bila svega dva-tri puta, za razliku od njenog oca koji je tu češće pazario.

Inače, Žarkovčani su i dalje u šoku zbog svega što se dogodilo u njihovom komšiluku. Komšije, ali i Mirjanini bliski prijatelji, tvrde da nisu znali da je ona trudna.

- Pre samo dva-tri meseca ona je, kada je videla komšije da prenose fotelju na razvlačenje, odmah prišla da pomogne. Da se znalo ili videlo da je trudna, ko bi trudnoj ženi dozvolio da vuče fotelju - priča jedna komšinica.

Već godinama jedna prijateljica čuva Mirjaninog sedmogodišnjeg sina, a dečak je čak ove i bakom. Ona je takođe rekla da nije znala da je Mirjana trudna, ali i da joj nije bilo ni na kraj pameti da je ona sposobna da uradi bilo šta slično.

- Imala je višak kilograma, ali ona je imala te oscilacije sa kilažom, ugoji se, pa onda smrša - kratko je rekla porodična prijateljica koja je s Mirjanom čak radila u jednoj ribarnici.

Mirjanin stariji sin juče je u pratnji porodične prijateljice i dede malo pre 13 časova iz stana u Žarkovu odveden u Centar za socijalni rad.

Inače, porodična prijateljica je kazala da je otac bebe prekjuče bio ispred zgrade, a onda i da su ga videli kad su davali izjave. On je išao i u Centar za socijalni rad, raspitujući se o detetu i želeći da preuzme brigu o bebi.

Komšiluk priča da je o starijem Mirjaninom detetu uglavnom brigu vodila njihova porodična prijateljica, da sa istim čovekom nije dobila oba sina, već da su deca od različitih očeva.

Takođe, pojedini navode i da otac bebe navodno nije želeo to dete i da je to razlog što je bacila bebu u kontejner, kao i da ih čudi otkud sad da se otac tog deteta raspituje o bebi i želi da preuzme brigu o njoj.

Komšije navode i da su Mirjanu poslednjih meseci slabo viđali, a pojedini je pamte kao usporenu.

Oni koji poznaju njenog oca tvrde da je dobar čovek. Pojedinim komšijama nije jasno kako je Mirjana odmah nakon porođaja bila u stanju da uopšte dođe do kontejnera.

Kako se sumnja, Mirjana G. rodila je dete u stanu bez lekarske pomoći, a potom ga je stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković dok je šetao psa.

Beba je smeštena u Dečju kliniku u Tiršovoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.