U centru Zagreba napadnut Milorad Pupovac

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centru Zagreba napadnut Milorad Pupovac

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u saopštenju za medije.

SNV u saopštenju navodi da je Pupovac u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u hrvatskom saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pokraj bistroa Amfora na zagrebačkoj pijaci Dolac i u jednom trenutku osetio udarac u desnu stranu tela.

Pupovac je video da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se o njegov vrat i ruke i rasuli po tlu, navodi se u saopštenju SNV-a.

Pupovac, navodi se u saopštenju SNV-a, prema jačini i preciznosti udarca, pretpostavlja da je hrana na njega bačena sa jednog od obližnjih stolova za kojima su sedeli gosti restorana "Amfora".

SNV navodi kako ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih saradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizički nasrtaj na Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih nedelja protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.