U bolnicama danas više pacijenata nego juče, 10 više u KBC Zemun

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 16:03

U bolnicama danas više pacijenata nego juče, 10 više u KBC "Zemun"

Direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je optimističan da će se broj zaraženih smanjivati u narednom periodu, zbog odgovornosti građana koji nose maske i drže distancu, ali je i oprezan kada to kaže jer je već danas do 15 časova u bolnicama 10 pacijenata više nego juče.

Na konferenciji za medije, Stojanović je rekao da se vizite u bolnicama rade tri puta dnevno i dodao da je jutros u 8 časova, tokom prve vizite, bilo oslobođeno 10 kreveta u kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnicama u Beogradu.

"U 15 časova, kada je bila druga vizita, napravili smo još 20 slobodnih mesta, nadam se da ćemo danas u 19 sati osloboditi još toliko kreveta. To znači da ćemo, nadam se, danas osloboditi 50 mesta, ali se bojim da ćemo imati, prema dinamici dolazaka pacijenata u toku dana najmanje 60 prijema", rekao je Stojanović.

Zbog toga je apelovao na gađane da poštuju mere prevencije, kako bi se sačuvao naš zdravstveni sistem, jer je sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom i zahtevaju bolničko lečenje.

Najavio je da je dogovoreno da se u narednom periodu otvore nove kovid bolnica kako u Beogradu, tako i u ostalim delovima Srbije.

Imunolog Srđa Janković kaže da je naša zemlja izašla iz nepovoljne epidemiološke situacije, ali da moramo biti veoma oprezni jer epidemija još uvek ne jenjava.

"U ovom trenutku postoji i opravdana bojazan da stvari mogu da se pogoršaju i velika nada da možemo da sprečimo da se pogoršaju, ako dosledno sprovedemo ove mere", zaključio je Janković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.